Інструкція і часті питання (FAQ) про ALLEGRO ECO
Номер для довідки : ES055
Voir les documents liés
Документація
Voir les questions les plus fréquentes
Запитання та відповіді
Завжди використовуйте холодне (безпосередньо з холодильника) й дуже свіже молоко. Якщо молоко свіже й холодне, воно добре піниться. Якщо ви використовуєте знежирене молоко, краще обирати знежирене молоко тривалого зберігання.
Переконайтеся, що контейнер, в якому молоко збиватиметься в піну, також холодний/охолоджений. Краще за все використовувати контейнер із нержавіючої сталі або скла.
Збивання молочної пінки за 6 кроків:
• Візьміть глечик належного розміру й заповніть його до половини холодним молоком.
• Опустіть кінчик крана під поверхню молока.
• Швидко відчиніть клапан пари, на пів-оберта в повністю відкриту позицію.
• Поступово пересувайте глечик вниз, доки не почуєте характерний шиплячий звук.
• Продовжуйте плавно опускати глечик (без різких рухів), як у ліфті, витягуючи молоко до верху глечика й утворюючи міцну пінку.
• Продовжуйте нагрівати молоко, доки термометр (якщо є) не покаже 60 °C. Зачиніть клапан, витягніть кран пари й одразу витріть його.
Переконайтеся, що контейнер, в якому молоко збиватиметься в піну, також холодний/охолоджений. Краще за все використовувати контейнер із нержавіючої сталі або скла.
Збивання молочної пінки за 6 кроків:
• Візьміть глечик належного розміру й заповніть його до половини холодним молоком.
• Опустіть кінчик крана під поверхню молока.
• Швидко відчиніть клапан пари, на пів-оберта в повністю відкриту позицію.
• Поступово пересувайте глечик вниз, доки не почуєте характерний шиплячий звук.
• Продовжуйте плавно опускати глечик (без різких рухів), як у ліфті, витягуючи молоко до верху глечика й утворюючи міцну пінку.
• Продовжуйте нагрівати молоко, доки термометр (якщо є) не покаже 60 °C. Зачиніть клапан, витягніть кран пари й одразу витріть його.
Візьміть тонку голку й проколіть закорковане місце. Щоб кран пари завжди залишався чистим, після приготування капучино обов’язково ненадовго поверніть ручку пари в позицію пари для видалення залишків молока (поставте знизу порожній контейнер для крапель). Одразу після збивання піни очистьте кран пари й насадку для утворення піни за допомогою вологої серветки.
На поверхнях кавоварки природним чином утворюється накип. Регулярне видалення накипу допоможе захистити кавоварку й подовжить її строк експлуатації. Також ця процедура допомагає підтримувати якість кави на незмінному рівні.
Не мийте аксесуари для приготування еспресо в посудомийній машині.
Регулярно очищайте піддон для крапель, мийте його та решітку водою з додаванням невеликої кількості засобу для миття, а потім прополощіть їх і дайте висохнути.
Головку для змішування, тримач фільтра й фільтр треба очищувати після кожного використання. Головку для змішування очищують вологим шматком тканини, а тримач фільтра й фільтр — водою з додаванням невеликої кількості м’якого засобу для миття. Прополощіть компоненти й дозвольте їм висохнути.
Піддон для підігрівання доглядають аналогічно.
Регулярно очищайте піддон для крапель, мийте його та решітку водою з додаванням невеликої кількості засобу для миття, а потім прополощіть їх і дайте висохнути.
Головку для змішування, тримач фільтра й фільтр треба очищувати після кожного використання. Головку для змішування очищують вологим шматком тканини, а тримач фільтра й фільтр — водою з додаванням невеликої кількості м’якого засобу для миття. Прополощіть компоненти й дозвольте їм висохнути.
Піддон для підігрівання доглядають аналогічно.
Дотримуйтеся інструкцій щодо видалення накипу, що наводяться у вашому посібнику з експлуатації, оскільки рекомендовані методи для різних моделей відрізняються.
Ми радимо використовувати засіб для видалення накипу, що пропонується виробником.
Якщо ви щодня готуєте 4 чашки кави й використовуєте жорстку воду, ми радимо видаляти накип із поверхонь вашої машини принаймні раз на 3 місяці.
Якщо у вашій місцевості вода дуже жорстка, може знадобитися видаляти накип частіше.
Ми радимо використовувати засіб для видалення накипу, що пропонується виробником.
Якщо ви щодня готуєте 4 чашки кави й використовуєте жорстку воду, ми радимо видаляти накип із поверхонь вашої машини принаймні раз на 3 місяці.
Якщо у вашій місцевості вода дуже жорстка, може знадобитися видаляти накип частіше.
Переконайтеся, що використовуєте дуже свіже холодне молоко. Переконайтеся, що кран пари й насадку для утворенні піни не закорковано.
Це явище може пояснюватися наступними факторами:
• у резервуарі немає води; в такому випадку наповніть резервуар;
• резервуар встановлено неправильно; в такому випадку як слід натисніть на резервуар;
• фільтр засмічено; мелена кава занадто дрібна. В такому випадку очистьте тримач фільтра й спробуйте використати каву менш дрібного помелу;
• помпа не прокачана; порядок прокачування помпи див. інструкції;
• у вашому приладі утворився накип; в такому випадку видаліть його;
• картридж фільтра Claris був замінений, проте не прокачаний; порядок прокачування див. інструкції.
• у резервуарі немає води; в такому випадку наповніть резервуар;
• резервуар встановлено неправильно; в такому випадку як слід натисніть на резервуар;
• фільтр засмічено; мелена кава занадто дрібна. В такому випадку очистьте тримач фільтра й спробуйте використати каву менш дрібного помелу;
• помпа не прокачана; порядок прокачування помпи див. інструкції;
• у вашому приладі утворився накип; в такому випадку видаліть його;
• картридж фільтра Claris був замінений, проте не прокачаний; порядок прокачування див. інструкції.
Коли живлення відновиться, прилад автоматично запуститься в стані готовності до нового циклу.
Упевніться, що піддон для крапель не переповнений, і за потреби випорожніть його.
Переконайтеся, що піддон для крапель розташовано належним чином.
Переконайтеся, що піддон для крапель розташовано належним чином.
Упевніться, що сопло для пари не закорковане.
Вимкніть прилад і дайте йому охолонути, а потім очистьте всі отвори сопла за допомогою голки, що постачається разом із приладом.
Очистьте отвір у трубці сопла для пари за допомогою голки.
Зніміть картридж Claris.
Вимкніть прилад і дайте йому охолонути, а потім очистьте всі отвори сопла за допомогою голки, що постачається разом із приладом.
Очистьте отвір у трубці сопла для пари за допомогою голки.
Зніміть картридж Claris.
Дотримуйтеся інструкцій, наведених у посібнику користувача, щодо ввімкнення приладу, а потім підключіть інший прилад до мережевої розетки, щоб переконатися, що вона працює. Якщо прилад усе одно не працює, не намагайтеся розібрати або відремонтувати прилад власноруч, замість цього зверніться в авторизований сервісний центр.
Не використовуйте прилад. Щоб уникнути небезпеки, треба замінити шнур в авторизованому сервісному центрі.
Арабіка дає кращий аромат і містить невелику кількість кофеїну. Поекспериментуйте з різними сортами, сумішами й ступенями обсмажування, щоб знайти той варіант, що смакує вам найбільше. Зазвичай, темніше обсмажування дає міцніший кавовий смак. Легке обсмажування надає багатий аромат і створює м’який та приємний смак для справжніх поціновувачів цього напою! Щоб зварити чудову каву, використовують легке обсмажування зерен, завдяки чому розкривається багатий, тонкий і складний смак. Уникайте зерен темного обсмажування, оскільки вони більш маслянисті й можуть засмітити кавоварку. Переконайтеся, що в зернах немає камінців, які також здатні пошкодити машину.
Ознакою справжньої кави еспресо є пінка, що утворюється під тиском у машині під час приготування кави. Одиниця виміру тиску — бар (від 1,5 до 19 бар). Тобто що більше тиск, то більш насичена й густа буде пінка.
Обов’язково зберігайте мелену каву в герметичному контейнері, або забезпечте герметичність пачки за допомогою затискача. Щоб кава довше зберігала свіжість, зберігайте контейнер у холодильнику.
Еспресо має міцніший аромат порівняно зі «звичайною» кавою.
Насправді каву еспресо можна відрізнити за її насиченим ароматом і густою пінкою на поверхні чашки.
Для приготування еспресо потрібні тиск у 15 бар (який розвивають виключно машини для приготування еспресо), вода температурою 90-92°C і точно відміряна порція кави дрібного помелу (7 г на чашку).
Насправді каву еспресо можна відрізнити за її насиченим ароматом і густою пінкою на поверхні чашки.
Для приготування еспресо потрібні тиск у 15 бар (який розвивають виключно машини для приготування еспресо), вода температурою 90-92°C і точно відміряна порція кави дрібного помелу (7 г на чашку).
Середній або дрібний (але не надто дрібний). Можете також попросити змолоти каву «для еспресо».
Ваш прилад містить цінні матеріали, що можна видобути або використати ще раз. Залиште його на міському пункті збирання відходів.
Якщо вам здається, що якихось частин бракує, зателефонуйте до центру обслуговування покупців, і ми допоможемо вам знайти прийнятне рішення.
Будь ласка, перейдіть до розділу "Аксесуари" веб-сайту, щоб легко знайти те, що вам потрібно для вашого продукту.
Знайдіть більш детальну інформацію в розділі «гарантії» цього веб-сайту.